Skip to main content

Sairaan lapsen hoito

Sairaan lapsen hoitopalvelu on suunnattu yrityksille, jotka haluavat tarjota vanhemmille mahdollisuuden hoitajaan lapsen sairastuessa esimerkiksi kuumeeseen, rokkoon tai muuhun lyhytaikaiseen sairauteen. Lapsen sairastuessa yrityksen työntekijä voi tilata Kotineuvolan ammattilaisen huolehtimaan lapsen hyvinvoinnista perheen kotiin. Lapsen vanhemmat voivat olla töissä rauhallisin mielin, eikä erikoisjärjestelyjä työpaikalla tarvita. Lapsen ei tarvitse jäädä vieraan henkilön kanssa yksin kotiin, vaan sisarukset voivat viettää päivän potilaan seurana ilman lisäkuluja.

Sairaan lapsen kotihoitopalvelu on yrityksille verovähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verovapaa työsuhde-etu. Palvelua voivat käyttää perheet, joiden alle 12-vuotias on sairas tai toipilas. Hoito tapahtuu lapsen kotona enintään neljän (4) päivän ajan yhtä sairautta kohden.

Hoitajat ovat käyneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16–75-vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoito-
työhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

MLL:n hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote.

Kysy lisää:

Palvelupäällikkö Pirita Torvi
044 751 2266
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.