Perheille

Lastenhoitopalvelu

Lastenhoitopalvelu voi olla tilapäistä lastenhoitoapua, apua arjen askareissa tai pidempiaikaista, perheen tarpeisiin suunniteltua palvelua. Hoidamme alle 18‑vuotiaita lapsia ja nuoria.

Lastenhoitopalvelu voi olla tarpeen mukaan:

 • tukea lasten hoitoon ja kasvatukseen
 • tilapäistä lastenhoitoapua
 • konkreettista apua arjen sujumiseen
 • tukea kun perheenjäsenen jaksaminen aiheuttaa huolta tai perheessä on sairautta
Yhteystiedot

Ryhmälastenhoito

Kotineuvola Oy tarjoaa ryhmälastenhoitoa kotitalouksille sekä yrityksille tai järjestöille, jotka tarvitsevat luotettavaa lastenhoitopalvelua joko itselleen tai asiakkailleen. Palvelua tarjotaan erilaisiin tilaisuuksiin: häihin, syntymäpäiväjuhliin, messuille, koulutuksiin ja muihin tapahtumiin.

15 € lisäkorvausta vastaan toimitamme työntekijän mukana lelu- ja puuhapaketin.

Yhteystiedot

Omaishoidon vapaa

Kotineuvolan työntekijät ovat käytettävissänne silloin kun teillä on tarve omaishoidon vapaalle. Palvelu on tarkoitettu alle 18-vuotiaalle pitkäaikaissairaalle tai vammaiselle lapselle ja hänen perheelleen.

Hoito tapahtuu lapselle tutussa ympäristössä – omassa kodissa. Työntekijämme ovat ensiaputaitoisia sosiaali- tai terveysalan ammattilaisia, joilla on kokemusta monenlaisista lapsiperheistä ja erityislapsista. Olemme tarkistaneet jokaisen työntekijän rikosrekisteriotteen. Työntekijämme ovat vastuuvakuutettuja ja heillä on myös hygieniapassi. Käytämme reflektiivistä työotetta ja koulutamme työntekijät perheiden tarpeiden mukaan.

Kotona annettavaan hoitoon kuuluvat henkilökohtainen hoiva ja huolenpito, terveyden- ja sairaanhoidolliset toimenpiteet huoltajan kirjallisten ohjeiden mukaisesti, ruokailu, tarvittaessa ruuan valmistukseen liittyvät tehtävät, liikkumisessa avustaminen sekä harrastuksissa ja virkistystoiminnassa avustaminen. Kotineuvola on palveluntuottajana omaishoidon vapaassa Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Pirkkalassa, Vesilahdella sekä Lempäälässä.

Käyttääksesi palveluamme perheellä tulee olla myönnetty omaishoidon vapaa (omaishoidon vapaan palveluseteli). Pirha:n omaishoidon tuki ja omaishoidon yksikön yhteystiedot.

Varaa omaishoidon vapaa

Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu palvelusetelillä

Pirkanmaan hyvintointialueella - Pirha:lla, on käytössä palvelusetelijärjestelmä. Kotipalveluun oikeutetut lapsiperheet voivat hankkia tilapäistä kotipalvelua yksityisiltä palveluntuottajilta ja järjestöiltä palvelusetelillä.
Jos tarvitset lapsiperheiden tilapäistä kotipalvelua voit ottaa yhteyttä oman alueesi perhetyön yksikköön, joka arvioi täyttyvätkö palvelusetelin myöntämiskriteerit. Pirha:n lapsiperheiden kotipalvelun perhetyön yksikön yhteystiedot.

Palvelusopimuksemme mukaisesti

 • Minimi laskutettava hoitoaika on kaksi (2) tuntia.
 • Palvelusetelin tunnit kuluvat puolen tunnin tarkkuudella.
 • Peruthan ajan viimeistään 24h ennen sovitun hoitoajan alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme varatun palvelun hinnan täysimääräisesti (koskee myös hoitoajan lyhentämistä).
  • Pirkanmaan hyvintointialueen - Pirha:n, palvelusetelin ollessa kyseessä noudatamme Pirha:n sääntökirjaa eli palveluntuottajalla on oikeus laskuttaa alle 24 tunnin sisällä peruutetusta ajasta voimassa olevien hintojen mukainen korvaus.
 • Mikäli haluat peruuttaa tekemäsi ajanvarauksen, ilmoita suoraan perhetyöntekjiälle puhelimitse tekstiviestillä.
 • Pirha laskuttaa perheeltä omavastuuosuuden.

 

Varaa hoitoaika

HYÖDYNNÄ KOTITALOUSVÄHENNYS
Voit hakea kotitalousvähennystä käyttämästäsi palvelusta omassa verotuksessasi. Tutustu tarkemmin kotitalousvähennykseen vero.fi-sivustolla. Palvelu laskutetaan kuukausittain jälkikäteen.

Kysy lisää:

Palvelupäällikkö Lea Bueno
044 751 2266
lea.bueno@kotineuvola.fi