Palvelut perheille

PALVELUT PERHEILLE

Omaishoidon vapaa

Kotineuvolan työntekijät ovat käytettävissänne silloin kun teillä on tarve omaishoidon vapaalle. Palvelu on tarkoitettu alle 18-vuotiaalle pitkäaikaissairaalle tai vammaiselle lapselle ja hänen perheelleen. Hoito tapahtuu lapselle tutussa ympäristössä – omassa kodissa. Työntekijämme ovat ensiaputaitoisia sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisia, joilla on kokemusta erilaisista lapsiperheistä.

Kotona annettavaan hoitoon kuuluvat henkilökohtainen hoiva ja huolenpito, terveyden- ja sairaanhoidolliset toimenpiteet huoltajan kirjallisten ohjeiden mukaisesti, ruokailu, tarvittaessa ruuan valmistukseen liittyvät tehtävät, liikkumisessa avustaminen sekä harrastuksissa ja virkistystoiminnassa avustaminen. Kotineuvola on Tampereella ja Pirkkalassa palveluntuottaja palvelusetelijärjestelmässä. 

Kotipalvelu

Kotipalvelu voi olla tilapäistä lastenhoitoapua, apua arjen askareissa tai pidempiaikaista, perheen tarpeisiin suunniteltua palvelua. Kotipalvelu voi olla tarpeen mukaan:

  • tukea lasten hoitoon ja kasvatukseen
  • tilapäistä lastenhoitoapua
  • konkreettista apua arjen sujumiseen
  • tukea kun perheenjäsenen jaksaminen aiheuttaa huolta tai perheessä on sairautta

Unikoulu

Jos lapsella on vaikeuksia nukahtaa tai hän heräilee öisin, unikoulu kotona on turvallinen tapa yrittää muuttaa lapsen unitapoja. Kotiunikoulu sopii yli puolivuotiaiden lasten nukuttamiseen, jolloin lapsi jo pärjää yön ilman tiheää yösyömistä. Unikoulun tavoitteena on, että lapsi oppii nukahtamaan itse, ilman maitoa tai vanhemman apua.

Unikouluun sitoutuu yksi työntekijä enintään kolmeksi yöksi kerrallaan. Mikäli perhe on saanut meiltä aiemmin palveluita, aiemmin perheen kanssa työskennelleet työntekijät ovat etusijalla valittaessa työntekijää perheeseen. Työntekijämme keskittyy huoltajan kanssa yörytmin lisäksi päivärytmiin, joihin molempiin tehdään kirjalliset ohjeet.

Ohjattu ja valvottu leikkitoiminta

Kotineuvola Oy tarjoaa ohjattua ja valvottus leikkitoimintaa  yksityisille sekä yrityksille tai järjestöille,  jotka tarvitsevat luotettavaa lastenhoitopalvelua joko itselleen tai asiakkailleen. Palvelua tarjotaan erilaisiin tilaisuuksiin: häihin, syntymäpäiväjuhliin, messuille, koulutuksiin  ja muihin tapahtumiin. Pientä lisäkorvausta vastaan toimitamme työntekijän mukana lelu- ja puuhapaketin. 

Hyödynnä kotitalousvähennys

Voita hakea kotitalousvähennystä käyttämästäsi palvelusta omassa verotuksessasi. Tutustu tarkemmin kotitalousvähennykseen vero.fi-sivustolla. Kotipalvelun perustuntihinta on 29 euroa, johon sisältyy 24 prosentin arvonlisävero. Perhetyöntekijälle ei tarvitse maksaa hoitotunneista heti, vaan perhetyöntekijän työnantajana toimiva MLL:n Hämeen piirin Kotineuvola Oy lähettää perheeseen laskun jälkikäteen.

KYSY LISÄÄ:
Palvelupäällikkö Katri Lahtinen
044 299 0543
katri.lahtinen@kotineuvola.fi